Primavera romànica a Sòria

Carregant Esdeveniments

Primavera romànica a Sòria

amb Mercè Riera, historiadora de l’art

El romànic de Sòria és més que un estil artístic; és patrimoni i és un llegat històric que va més enllà de l’Edat Mitjana i la seva empremta ha perviscut i forma part del paisatge, la cultura i la imatge d’aquesta terra.
El Duero va ser la «extremadura soriana», la frontera entre regnes. La condició de territori-frontera entre regnes, cultures i religions, va afavorir la comunicació cultural i la convivència, propiciant l’intercanvi de tècniques constructives i formes artístiques. Així es va modelar un romànic amb personalitat i identitat en les terres de Sòria. Romànic civil de castells, torrasses i talaies; de llogarets i viles emmurallades; romànic de pedra, de color i de llum, tallat i policromat.
Us proposem doncs, de passejar pel romànic del la ciutat de Sòria, de fixar-vos en un dels elements arquitectònics més peculiars i significatius que distingeixen el romànic sorià, les galeries porticades; d’anar més enllà del gran Duero per a sorprendre’ns amb les portades il·lustrades i els temples fortificats; sense oblidar de contemplar la llum i el color plasmats al fresc i al tremp als murs de l’arquitectura romànica.

 

Reserves:

Si esteu interessats en aquesta sortida, envieu un correu electrònic a culturals@doperatraveller.net

maig 17 2024

Detalls

Inici: 17 maig
Final: 20 maig
Preu: 1125€
Categories: , ,

Localització

Per qualsevol consulta, podeu fer-ho adreçant-vos aquí, o bé al tel. de Te de Tertúlia: 93 7578101.

Ponent / Acompanyant

Mercè Riera